fitso-obhovoryv-varianty-vidnovlennia-tranzytu-nafty-lukoilu-zi-shmyhalem

Фіцо обговорив варіанти відновлення транзиту нафти "лукойлу" зі Шмигалем

 • 15461 переглядiв

Прем'єр Словаччини Фіцо запропонував Україні технічне рішення для відновлення транзиту російської нафти. Словаччина наголошує на важливості транзиту для нафтопереробного заводу Slovneft через дорожчі альтернативи.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо провів телефонну розмову з українським колегою Денисом Шмигалем. Темою розмову стало блокування Україною транзиту нафти "луйкойл". Про це пише УНН з посиланням на TASR.  

Деталі

Зазначається, що під час розмови Фіцо запропонував українському колезі "технічне рішення" транзиту російської нафти, "в якому мали б взяти участь кілька держав, зокрема Словаччина".

Відновлення транзиту частини російської нафти є надзвичайно важливим для нафтопереробного заводу Slovneft, оскільки альтернативні джерела нафти є більш дорогими і можуть бути технологічно непридатними

-- кажуть у словацькому уряді. 

Очікується, в найближчі години та дні "триватимуть інтенсивні переговори на найвищому політичному та професійному рівні".

ЄС не підтримав зняття санкцій з російського "лукойлу" для відновлення транзиту нафти - FT25.07.24, 13:18

Подробиць запропонованого рішення словацька сторона не розкрила.

Нагадаємо

Президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що буде "змушений відреагувати", якщо Україна не змінить свою позицію щодо "лукойлу".

Популярні

Новини по темі