ukenru
erdogan-i-tramp-obgovorili-uzgodzhennya-diy-schodo-siriyi

Ердоган і Трамп обговорили узгодження дій щодо Сирії

 • 7515 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та президент США Дональд Трамп провели телефонну розмову, в ході якої домовилися про узгодження дій у питаннях Сирії. Про це інформує турецьке видання Hürriyet, передає УНН.

"Президент (Ердоган – ред.) поділився з президентом Трампом стурбованістю Туреччини щодо безпеки, викликану присутністю та діями терористичної організації PKK/PYD/YPG (Робітнича партія Курдистану/Партія демократичного союзу/Сирійські курдські сили). Лідери домовилися про більш ефективну координацію дій в контексті ситуації в Сирії", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що в першу чергу лідери обговорили питання, що стосуються безпеки та боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що найближчим часом республіка почне операцію в Сирії, на схід від Євфрату. При цьому він підкреслив, що в ході операції “мішенями не будуть американські військовослужбовці”, які знаходяться в цьому регіоні. За твердженнями турецького лідера, даний крок Анкари буде сприяти політичному врегулюванню в Сирії і дозволить “зробити цю територію безпечною і більш придатною для життя місцевого населення”.

Як повідомляв УНН, раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом Америки Дональдом Трампом, під час якої, крім двосторонніх відносин, обговорювався інцидент у Керченській протоці. 

Українські Національні Новини

Новини Світу