ekvador-obrav-za-prezidenta-molodogo-biznesmena-z-dinastiyi-multimilyarderiv

Еквадор обрав за Президента молодого бізнесмена з династії мультимільярдерів

 • 316666 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Молодий бізнесмен з династії мультимільярдерів Даніель Нобоа став Президентом Еквадору у неділю, 15 жовтня. Він правитиме лише 17 місяців, і пообіцяв за цей час розібратись із наркомафією, та підняти економіку країни. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата

“Завтра ми починаємо працювати для цього нового Еквадору, ми починаємо працювати над відновленням країни, яка серйозно постраждала від насильства, корупції та ненависті. З завтрашнього дня надія запрацює. Із завтрашнього дня Даніель Нобоа починає працювати вашим новим президентом”, — пообіцяв у своїм промові новообраний Президент.

Деталі

У своїй переможній промові 35-річний Даніель Нобоа зокрема пообіцяв відновити економіку країни.

На думку аналітиків спадкоємець багатомільйонного бізнесу Нобоа зіткнеться зі значними труднощами на посту Президента. Адже він намагатиметься реалізувати свої обіцянки у досить стислий термін — 17-місяців.

Крім того, Нобоа зіткнеться зі значним викликом виправлення економіки, яка зазнала труднощів після пандемії коронавірусу та спонукала багато тисяч еквадорців до міграції, а також різкого зростання злочинності, включаючи зростання вбивств, пограбувань і тюремних бунтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Нідерландах вилучили найбільшу контрабанду наркотиків в історії королівства

Нобоа заявив, що боротиметься зі злочинністю за допомогою нового розвідувального підрозділу, тактичної зброї для сил безпеки, тюремних кораблів для розміщення найнебезпечніших ув’язнених країни та посиленої присутності в портах і аеропортах, гарячих точках для контрабанди наркотиків.

Зростання насильства, за яке уряд, що йде у відставку, звинувачує наркоугрупування, досягло апогею під час кампанії з убивством антикорупційного кандидата Фернандо Вільявісенсіо. Політика застрелили у серпні.

За словами JPMorgan, Нобоа потрібно буде забезпечити деякі швидкі досягнення безпеки протягом перших 90 днів перебування на посаді, щоб заспокоїти соціальний і політичний тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США пропонують винагороду в 5 млн доларів за інформацію про вбивство кандидата в президенти Еквадору

Водночас у Нобоа вже є перші економічні успіхи. Облігації Еквадору зросли під час голосування, оскільки його діловий досвід стимулював інвесторів, які помітили падіння боргу країни в доларах цього року приблизно на 17%.

“Загалом інвестори, швидше за все, заспокоїться результатами виборів, оскільки учасники ринку сприймали пана Нобоа як кандидата, більш орієнтованого на бізнес, порівняно з його конкурентом, орієнтованим на державу”, — пишуть аналітики Goldman Sachs у понеділковій записці.

Після пандемії Еквадор неодноразово звертався до багатостороннього фінансування.

Нобоа пообіцяв залучити іноземних інвесторів і створити робочі місця для молоді, та також заявив, що збалансує виконання зовнішніх боргових зобов’язань з потребами населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агенти ФБР приєдналися до розслідування вбивства кандидата в президенти Еквадору

Додатково

Нобоа, наймолодший президент Еквадору в новітній історії.

Він набрав понад 52% голосів, тоді як його ліва суперниця Луїза Гонсалес набрала близько 48%, при цьому підраховано понад 90% виборчих скриньок.

Перемога Нобоа здійснила давні сімейні амбіції — він виріс, супроводжуючи свого батька бананового барона Альваро під час численних невдалих спроб останнього стати президентом. І от нарешті — син здобув крісло правителя Еквадору.

Тридцятип’ятирічний Нобоа, випускник Гарварду, який несподівано пройшов у другий тур дострокових виборів, пообіцяв покращити економіку та створити робочі місця для молодих людей, а також розмістити небезпечних злочинців на кораблях-тюрмах. Чим завоював чималу прихильність серед молоді.

Нобоа має вступити на посаду в грудні та завершити термін повноважень нинішньої адміністрації до травня 2025 року.

В його адміністрації заявили, що наступного тижня Набоа оголосить про обрання свого кабінету, що, ймовірно, сигналізує про його економічну стратегію.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЦАХАЛ заявив про атаку їхніх постів на кордоні з Ліваном

     • 352494 переглядiв

    В Одесі пройшов форум на підтримку бізнесу Півдня України

     • 310277 переглядiв

    Генсек НАТО розповів Орбану про важливість підтримки України

     • 417073 переглядiв