ukenru
eksposadovtsya-ukrzaliznitsi-suditimut-za-derzhzbitki-na-ponad-50-mln-griven

Експосадовця Укрзалізниці судитимуть за держзбитки на понад 50 млн гривень

 • 14339 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Експосадовця "Укрзалізниці" судитимуть через заволодіння майном та службове підроблення, що завдало збитків державі на суму понад 50 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

"…скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця "Укрзалізниці" за фактом зловживання службовим становищем, заволодіння майном та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України)", - сказано у повідомленні.

Розслідуванням встановлено, що колишній посадовець держпідприємства, яке належало до сфери управління Міністерства транспорту України, одночасно будучи головою правління приватного підприємства, під час укладання договору оренди державного майна вніс до нього завідомо неправдиві відомості щодо передачі підконтрольному приватному підприємству в оренду цілісного майнового комплексу.

Повідомляється, що насправді ж фактично в оренду було передано лише один з об’єктів комплексу – готель "Експрес". Через це були застосовані мінімальні ставки на оренду майна.

"Згідно з висновком експертизи, заподіяно понад 50 млн грн збитків. З метою їх відшкодування - прокурорами також пред’явлено цивільний позов у кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, колишнього начальника виробничого підрозділу одного із кар’єрів ПАТ "Укрзалізниця" судитимуть через незаконний видобуток граніту на 772 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП