ukenru
ekspert-vvp-na-dushu-naselennya-v-ukrayini-nizhchiy-nizh-buv-1989-roku

Експерт: ВВП на душу населення в Україні нижчий, ніж був 1989 року

 • 33188 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. За 30 років незалежності Україні не вдалося збудувати ефективну економіку. Економічне зростання країни "вбивали" розміри української держави. Про це в інтерв'ю "4 каналу" розповів керівник програми "Трильйон доларів для України" Українського інституту майбутнього, економічний експерт Андрій Іларіонов передає УНН .

Цитата

“За 30 років Україні не вдалося збудувати ефективну економіку. Саме розміри української держави (уряду) вбивали економічне зростання країни. Сьогодні ВВП на душу населення в Україні нижчий, ніж був 1989 року. Головна причина – непідйомні розміри української держави (уряду) упродовж цього часу. Хоча у всьому світі за ці 30 років ВВП зріс на 85%”, - заявив Андрій Іларіонов.

Експерт пояснює, що у 2020 році економічний розмір держави склав майже половину ВВП України – 46%, що є неприйнятним показником для держави такого рівня розвитку. За словами Іларіонова, розмір держави (уряду) – це не територія країни та не чисельність її населення. Це частка ВВП, яка збирається державою як податки, витрачається державою на саму себе і розподіляється, як вважає необхідним урядом.

Додамо

Раніше Іларіонов заявив, що для того, щоб Україна змогла розвиватися та забезпечувати високий рівень добробуту громадян, держава має значно зменшити свої розміри – до 15 – 19% ВВП.

Українські Національні Новини

Економіка