ukenru
ekoaktivisti-zablokuvali-vugilni-karyeri-na-skhodi-nimechchini

Екоактивісти заблокували вугільні кар’єри на сході Німеччини

 • 73902 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Активісти з екологічного руху прорвалися на декілька кар’єрів з видобутку бурого вугілля й заблокували їхню інфраструктуру, вимагаючи негайно припинити використання вугілля. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Так, близько тисячі екоактивістів проникли на територію котловану Вельцов-Зюд у федеральній землі Бранденбург і кар'єра Єншвальде. Інші протестувальники перекрили шляхи транспортування вугілля, зокрема залізницю. Також вони блокували роботу електростанції Єншвальде, що працює на бурому вугіллі.

Аналогічну акцію влаштували в кар’єрі "Об'єднаний Шленгайн" біля Лейпцига, за даними поліції, блокують роботу установи близько 1,2 тисячі людей. У всіх кар’єрах задля безпеки зупинили роботу.

Організатори акції заявили, що їхній протест одноденний, тому якщо поліція не заважатиме, вони покинуть територію кар’єрів.

Зазначимо, що в Німеччині ухвалили закон про відмову від використання бурого і кам'яного вугілля в енергетиці до кінця 2038 року. Водночас екоактивісти вимагають зробити це негайно.

Нагадаємо, у Німеччині стались сутички на вугільному кар'єрі Гарцвайлер.

Українські Національні Новини

Новини Світу