dvoye-lyudey-stali-zhertvami-poveni-cherez-tropichniy-shtorm-khaykuy-u-kitayi

Двоє людей стали жертвами повені через тропічний шторм "Хайкуй" у Китаї

 • 363319 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Щонайменше двоє людей загинули і тисячі були змушені евакуюватися через повінь, спричинену тропічним штормом "Хайкуй" у прибережній провінції Фуцзянь на південному сході Китаю, повідомила в середу місцева влада, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

Двоє пожежників загинули й один поліцейський зник безвісти після того, як паводкові води знесли пожежну машину, що виконувала рятувальну операцію, повідомила пожежна служба Фучжоу в соціальних мережах.

Школи було закрито, польоти припинено. Влада також зупинила поїзди й автобуси. 

У провінційному центрі Фучжоу постраждали 50 000 осіб, з яких понад 36 000 були поміщені в прихистки, повідомляють державні ЗМІ.

За даними китайських державних ЗМІ, економічні втрати оцінюються в більше ніж 75 мільйонів доларів.

Доповнення

На початку тижня "Хайкуй" пронісся по Тайваню як тайфун, залишивши за собою десятки поранених людей і тисячі домівок без електрики.

Коли він вийшов на сушу в китайській провінції Фуцзянь, то ослаб до тропічного шторму, але продовжував приносити рекордні рівні опадів. У деяких частинах провінції Фуцзянь випала кількість опадів, що перевищує 30 сантиметрів, що побило рекорди по всій провінції. 

Влітку Китай пережив одні з найсильніших дощів і найсмертоносніших повеней за останні роки. Десятки людей, як повідомляється, загинули, зокрема у віддалених гірських частинах столиці Пекіна.

Ця вулиця у провінції Фуцзянь на південному сході Китаю була більше схожа на річку, оскільки проливний дощ від тайфуну Хайкуй створив бурхливий потік води pic.twitter.com/UgHHEYzQOu

— Al Jazeera English (@AJEnglish) 5 вересня 2023 року

Тисячі людей евакуювали з будинків, а транспортні засоби змело повенями, оскільки шторми з ослабленого зараз тайфуну Хайкуй рано висадилися на берег у південно-східній провінції Фуцзянь Китаю, після того як останні два дні били Тайвань https://t.co/ovTGPtgleI pic.twitter.com/blCgwKfbvJ

— Reuters (@Reuters) 5 вересня 2023 року

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На російські бєлгородщині палав завод

     • 430124 переглядiв

    Три заступники міністра оборони подали у відставку - нардеп

     • 8117881 переглядiв

    Наєв показав, як "Гепард" збивав "шахеди" на Житомирщині

     • 3440027 переглядiв

    Поліцейські показали наслідки ракетної атаки на Київщину

     • 761897 переглядiв