dovira-ukraintsiv-do-hryvni-zmitsniuietsia-u-nbu-kazhut-pro-pryrist-depozytiv-na-ponad-tretynu

Довіра українців до гривні зміцнюється: у НБУ кажуть про приріст депозитів на понад третину

 • 19836 переглядiв

Довіра українців до національної валюти зміцнилася. Попри війну вдалося переломити тренд на скорочення обсягів строкових депозитів населення. Про це сказав голова НБУ Андрій Пишний під час доповіді фінансовому комітету ВР, передає кореспондент УНН.

Довіра українців до національної валюти зміцнилася. Навіть попри війну вдалося переломити тренд на скорочення обсягів строкових депозитів населення. За 2023 рік приріст - понад 37%. Упродовж минулого року частка таких депозитів зросла до 35% з 30%. Близько 90% з них – це депозити на строк понад 3 місяці

- сказав Пишний.

Він зазначив, що Нацбанк поставив собі за мету забезпечити привабливість гривневих інструментів для заощаджень, щоб українці отримали реальну альтернативу купівлі іноземної валюти.

Доповнення

Заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка повідомляв, що міжнародна торгівля України товарами за перше півріччя цього року залишалася стабільною, експорт стабілізувався на рівні 19,5 млрд дол. порівняно з аналогічним періодом 2023 року, імпорт товарів за цей період сягнув 31,9 млрд дол., зрісши проти торішнього показника на 4,9%.

Долару по 46 не буде? Експерт прокоментував бюджетну декларацію на 2025-2027 роки04.07.24, 08:00

Популярні

Новини по темі