dovha-bula-pauza-v-obminakh-ale-zhodnoi-pauzy-ne-bulo-v-perehovorakh-shchodo-obminiv-zelenskyi

"Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів" -– Зеленський

 • 115278 переглядiв

Зеленський оголосив про успішний обмін полоненими, подякувавши всім причетним і наголосивши на постійних переговорах щодо подальших обмінів.

Президент України Володимир Зеленський подякував усім причетним до реалізації останнього обміну військовополоненими. Зокрема глава держави висловив вдячність військовим, які на передовій взяли окупантів у полон та таким чином поповнили обмінний фонд. Головне зі звернення українського Президента цитує УНН.

Сьогодні, попри всі виклики, гарна новина за довгий уже час. Довга була пауза в обмінах, але жодної паузи не було в переговорах щодо обмінів. Ми використовуємо кожну можливість, пробуємо всі варіанти посередництва. На кожній міжнародній зустрічі, яка може бути допомогою, ми піднімаємо тему повернення наших полонених. І будемо й надалі працювати, щоб повернути усіх наших. … Дякую всій команді, яка працювала і працює, щоб обміни продовжувались! Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко. І звичайно, я дякую кожному нашому воїну на передовій, хто бере окупантів у полон і поповнює наш обмінний фонд. Чим більше росіян берем у полон, тим більш результативні будуть перемовини щодо обмінів.

– наголосив Президент України.

Деталі

Зеленський відзначив, що серед повернених чимало тих, які досі вважались зниклим безвісти, і наголосив на важливості "зберігати надію".

Зараз я радий, що вдалося розблокувати обмін. Додому повернули і воїнів Збройних Сил, і воїнів Національної гвардії. Прикордонники, воїни ВМС. Більшість – солдати та сержанти. Але й офіцери. Справді хороший день для України. Частина з цих наших воїнів – захисники Маріуполя та "Азовсталі". Про частину зі звільнених зараз навіть на початку не було відомостей, що вони в полоні. І вважалося, що вони зниклі безвісти. Дуже важливо – зберігати надію.  

– зазначив Зеленський.

Додатково

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими цей обмін назвали найбільшим від початку повномасштабного вторгнення.

Серед визволених українців додому повернули захисників Азовсталі, острові Зміїний, а також й 6 цивільних, та 48 тих, кого офіційно вважали "зниклими безвісти".

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими висловили окрему подяку Об’єднаним Арабським Еміратам за активну участь у реалізації цього обміну.

Президент України Володимир Зеленський привітав  повернення українських захисників на Батьківщину, та подякував всім, хто попри всі труднощі повертає наших людей додому.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі