dokumentatsii-na-pivtora-miliarda-dolariv-ukraina-otrymala-sekretni-dani-rosiiskoho-viiskovoho-pidpryiemstva

Документація на півтора мільярда доларів: Україна отримала секретні дані російського військового підприємства

 • 30916 переглядiв

Українські розвідники отримали 100 гігабайтів секретних даних з російського військового підприємства ООО "Специальный технологический центр" ("СТЦ") вартістю 1, 5 мільярди доларів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає УНН.

Деталі 

Вказане російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією рф у війні проти України. Зокрема, на "СТЦ" виготовляють БПЛА "Орлан" різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, інші військову продукцію

- резюмували в ГУР.

Зазначається, що в переданій для ГУР МО України інформації є документація на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо. 

Доповнення 

У відомстві наголошують, що йдеться не лише про наявні, а й про перспективні військові розробки. За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1, 5 мільярди доларів.

Розвідники підкреслили, що це суттєвий удар по терористичній москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора.

Отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК рф вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіаспільноти. Долучитись до спротиву може кожен

- підсумували в ГУР МО.

Нагадаємо

Українські розвідники вдарили по позиціях російської ППО на території бєлгородської області і підсмажили два російські "панцирі"

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    27 вересня: Всесвітній день туризму, День чеського пива

     • 72480 переглядiв

    У ростовській області рф виникли пожежі

     • 53398 переглядiв

    Загарбники обстріляли 14 громад Сумщини: 55 атак, 2 поранених

     • 57300 переглядiв

    Катар оголосив про обмін 13 дітей між Україною та рф

     • 100268 переглядiв

    Новини по темі