dniprohes-praktychno-na-sohodni-ne-pratsiuie-ukrhidroenerho

ДніпроГЕС практично на сьогодні не працює - Укргідроенерго

 • 20572 переглядiв

Гендиректор Укргідроенерго заявив, що ДніпроГЕС практично на сьогодні не працює, а Каховську ГЕС втрачено.

Дніпровська ГЕС на сьогодні практично не працює, заявив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На сьогодні немає ні однієї станції, яка не була б атакована російським агресором. Понад 130 ракетних ударів було завдано по нашій генерації. Ми, звичайно, втрачаємо і втратили чимало. Ми розуміємо, що Каховку ми втратили повністю, ДніпроГЕС – практично на сьогодні не працює станція. Всі інші станції – йдуть процеси відновлення. Ми намагаємося відновити все, що буде можливо

- відповів Сирота на запитання, який обсяг гідрогенерації втрачено станом на зараз.

Він зазначив, що до осінньо-зимового періоду стоїть завдання відновитися максимально, але на сьогодні це питання дуже складне.

"Тому що якщо не кожен тиждень, то місяці - ракетні удари, ми плануємо одне, а ворог інше. Тому щось прогнозувати дуже важко… Ми будемо намагатися максимально відновитися", - сказав Сирота.

Експерти розслідують триваючу екологічну катастрофу, спричинену руйнуванням Росією Каховської ГЕС19.04.24, 18:30

Доповнення

Сирота повідомляв, що відновлення ДніпроГЕС до стану, який був до ракетного удару, займе як мінімум три роки. Для цього потрібно не тільки відновити пошкоджені елементи, а й залучити додаткові ресурси для підвищення стійкості станції проти потенційних майбутніх атак з боку росії.

У червні 2023 року Укргідроенерго повідомляло, що Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

"Укргідроенерго" про Київську ГЕС: наслідки удару рф з’ясують до кінця тижня28.08.24, 13:48

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Понад 4 млн старих ламп обміняли на LED через "Дію"

     • 14764 переглядiв