desyatki-tisyach-lyudey-priyshli-pobachiti-viverzhennya-vulkanu-v-islandiyi

Десятки тисяч людей прийшли побачити виверження вулкану в Ісландії

 • 356740 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Десятки тисяч людей подолали тяжкий шлях, щоб побачити виверження вулкану в Ісландії. Вулкан розташований у долині Мерадалір, безлюдному районі, який зазвичай не приваблює більше кількох відвідувачів. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Деталі

Майже 23 000 людей здійснили важкий багатогодинний похід, щоб побачити вулкан у долині Мерадалір, всього за 40 кілометрів від столиці Рейк’явіку.

Похід до кратера, що недавно утворився, являє собою 14-кілометрову поїздку туди і назад по пересіченій місцевості з підйомом на 300 метрів.

Додамо

Відома як країна вогню та льоду, Ісландія має 32 вулканічні системи, які в даний час вважаються активними, що є найвищим показником у Європі. Виверження відбуваються загалом кожні п'ять років.

Останнє виверження вулкана в долині Мерадалір відбулося 3 серпня, і з того часу воно продовжується із досить стабільною швидкістю, повідомило метеорологічне управління Ісландії.

Минулого року лава вивергалася з вулкана Фаградальсф'ядль протягом шести місяців, що стало найтривалішим виверженням в Ісландії за понад 50 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі