defitsyt-v-enerhosystemi-mozhe-zbilshytys-enerhoatom-planuie-vyvesty-v-remont-shche-odyn-enerhoblok

Дефіцит в енергосистемі може збільшитись: "Енергоатом" планує вивести в ремонт ще один енергоблок

 • 14567 переглядiв

Незабаром "Енергоатом" виведе в ремонт ще один енергоблок потужністю 1000 МВт, що може збільшити дефіцит генерації в енергосистемі в липні.

Невдовзі "Енергоатом" виведе у ремонт енергоблок-тисячник, дефіцит в енергосистемі може збільшитись. Про це пише УНН з посиланням на заяву компанії.

Деталі 

Найближчими днями Енергоатом виведе у ремонт ще один енергоблок-тисячник. Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись

- заявили в "Енергоатомі". 

В компанії підкреслили, що такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії.

Німеччина внесе у Фонд підтримки енергетики України ще 50 млн євро12.06.24, 18:49 • [views_111042]

 Доповнення 

Також в.о. голови правління "Енергоатом" Петро Котін заявив, що "Енергоатом" з випередженням графіка максимально швидко та якісно проводить ремонти енергоблоків АЕС – задля їхньої надійної роботи в опалювальний період.

Зазначається, що цьогоріч ремонти проводять на 8-ми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять.

Завдяки цілодобовій, висококласній та ефективній роботі атомників загальна тривалість ремонтів вже зменшена на 22,3 доби від запланованого. В результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні

- підсумував Котін. 

Нагадаємо

У KSE Institute заявили, що збитки та втрати енергетичного сектору України внаслідок повномасштабного вторгнення рф перевищили 56 мільярдів доларів

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ знизив облікову ставку до 13%

     • 24302 переглядiв

    У Миколаєві пролунав вибух

     • 30640 переглядiв