daniya-planuye-peredati-ukrayini-f-16-u-pershomu-kvartali-2024-roku-zmi

Данія планує передати Україні F-16 у першому кварталі 2024 року - ЗМІ

 • 323173 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Ймовірно, Данія зможе передати Україні перший бойовий літак F-16 у першому кварталі 2024 року. Про це пише ВТ, посилаючись на міністра оборони Данії Троельса Лунда Поульсена, передає УНН.

Цитата

«Моя чітка мета, щоб у першому кварталі 2024 року ми могли відправити в Україну перший бойовий літак. Але це залежить від підготовки пілотів, які потребують подальшої підготовки. І не в останню чергу допоміжний персонал, який має обслуговувати літаки», - каже Троельс Лунд Поульсен.

Деталі

Протягом кількох місяців Україна намагалася отримати літаки F-16 від західних партнерів. Про передачу зброї оголосили Данія та Нідерланди, які наразі очолюють коаліцію країн, які готують українських пілотів і допоміжний персонал.

У березні-квітні наступного року Данія планує надіслати в Україну бойову авіацію. Проте міністр оборони наголосив, що Україна повинна мати можливість не тіьки утримувати винищувачі, а і захищати їх від атак росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем’єр Данії запропонувала розширити коаліцію країн, які зобов'язалися поставити Україні винищувачі F-16

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині завершується купальний сезон

     • 367447 переглядiв

    ЦАХАЛ вдарив винищувачами по ісламському університету

     • 1574188 переглядiв