daniia-stala-pershoiu-krainoiu-nato-yaka-investuie-u-vyrobnytstvo-ukrainskoho-ozbroiennia-umierov

Данія стала першою країною НАТО, яка інвестує у виробництво українського озброєння - Умєров

 • 100856 переглядiв

Данія стає першою країною НАТО, яка інвестує в українське виробництво озброєнь, підписавши меморандум про закупівлю зброї та обладнання в українських виробників.

Україна підписала Меморандум з Данією щодо закупівлі озброєння та техніки в українських виробників. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров на своїй сторінці у Facebook, пише УНН.

Важливий крок для залучення фінансування оборонного озброєння для українських виробників. Вчора, 13 червня, був підписаний Меморандум з Данією щодо закупівлі озброєння та техніки в українських виробників. Це великий крок, оскільки Данія стала першою іноземною країною НАТО, яка інвестуватиме свої кошти у виробництво озброєння на території України,

- розповів Умєров.

За його словами, також було підписано з Нідерландами лист про наміри, який започатковує співпрацю між Україною та Нідерландами щодо підтримки нашого ОПК.

Ці інвестиції є свідченням високої довіри до українських виробників та їх здатності забезпечувати якісну військову продукцію. Це підтвердження того, що українська оборонна промисловість готова до співпраці на міжнародному рівні і здатна відповідати найвищим стандартам,

- написав Умєров.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Данія закупить зброю для України у вітчизняних виробників на $28,6 млн.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Тіньова економіка України може займати до 60% ВВП - експерт

     • 145470 переглядiв