ukenru
chomu-u-kiyevi-vidklyuchennya-vikhodyat-za-grafiki-v-yasno-dali-rozyasnennya

Чому у Києві відключення виходять за графіки: в Yasno дали роз'яснення

 • 698311 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У Києві були аварійні обмеження та у деяких районах виходили за графіки відключень. Як пояснив гендиректор Yasno Сергій Коваленко, така ситуація виникла через зниження температури, що спричинило ріст споживання та аварії, передає УНН.

Цитата

"1-2 січня на вулиці було +11. Зараз -7. Ми знаємо, що кожні -5° це +200 МВт, а отже сьогодні нам для Києва потрібно більше МВт. І ви ніколи не знаєте, який саме мегават призведе до переходу на аварійні відключення", - написав Коваленко.

Додамо

Також він відповів на питання: "Як сталося так, що на Новий рік світло було, а зараз знову відключення".

"Те, що на Новий рік ми не мали відключень - це результат зусиль енергетиків, які буквально тримали тимчасові схеми у робочому стані. Також була відключена низка виробничих потужностей в цілому по країні, більше електроенергії пішло на населення. Зараз ми маємо тримати баланс між населенням та бізнесом, так як без роботи останнього зупиниться економіка", - написав гендиректор Yasno і ще раз закликав економити.

Раніше

В НЕК "Укренерго" повідомили, що споживання електроенергії зростає через похолодання та збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого дня. До всіх облстей доведені ліміти що діють з 4 години до 24:00, їх перевищення призводить до аварійних відключень.

Українські Національні Новини

Економіка