ukenru
cherkaschani-zibralisya-pid-sizo-z-vimogoyu-ne-vipuskati-pidozryuvanogo-u-kolaboratsionizmi-mistsevogo-deputata

Черкащани зібралися під СІЗО з вимогою не випускати підозрюваного у колабораціонізмі місцевого депутата

 • 197462 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Під стінами Черкаського СІЗО зібрався натовп, аби не допустити випустити з-під варти місцевого депутата Олександра Замирайла, якого підозрюють у виправданні російської агресії. Про це повідомляє УНН з посиланням на місцеві ЗМІ

Деталі

Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу слідством були надані докази у вигляді задокументованих розмов Замирайла, де він бажає смерті українським воїнам, а також перемоги путіну та п’є разом з дружиною за його здоров’я.

Сам Замирайло у суді факт відповідних розмов не спростовував, утім акцентував на тому, що вони нібито були “приватними”, а публічно він виключно за Україну та її суверенітет.

Нагадаємо

Суд відправив Замирайла під арешт з можливістю застави у 208 тис. грн. Однак прокурори подали апеляцію, які вимагали заставу у 1 млн грн.

Додамо, що ще одного черкаського політика просять перевірити на колабораціонізм. За даними ЗМІ, народний депутат Антон Яценко має зв'язки з підозрюваним у держзраді нардепом Олексієм Ковальовим, який перейшов на бік окупантів на Херсонщині. Про те, що Яценко може мати зв'язки з колаборантами, зазначали і черкаські політики. Мовляв, у перші ж дні війни нардеп зник з рідного округу, а в той час говорили про приїзд ексгубернатора Черкащини Сергія Тулуба, який втік з України після 2014 року. 

Разом з тим, нині Яценко розгорнув боротьбу з місцевою владою на Черкащині. Він ініціював кілька кримінальних справ проти місцевого голови ОВА Ігоря Табурця, звинувачує його у “кришуванні” знущань з військових. Зазначимо, що цю інформацію він отримав від блогера, якого раніше ловили на поширенні фейків. Табурець своєю чергою планує судитися із Яценком за захист честі, гідності та ділової репутації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП