cherez-remont-na-odnomu-z-npz-indiya-skorochuye-import-rosiyskoyi-nafti

Через ремонт на одному з НПЗ Індія скорочує імпорт російської нафти

 • 173098 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. У жовтні імпорт російської нафти в Індію знизився приблизно на 11% через ремонтні роботи на великому нафтопереробному заводі у Джамнагарі. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що Індія як найбільший покупець російської нафти у жовтні імпортувала в середньому до 1,58 млн барелів на день, що на 11% менше, ніж у вересні. Також індійська компанія Reliance Industries купила найменше нафти з вересня 2022 року через плановий ремонт на кількох підрозділах заводу в Джамнагарі.

Загальні поставки в Індію зросли на 6% у жовтні до 4,4 мільйона барелів на день, на тлі того, як кілька переробних потужностей вийшли з планового ремонту. А імпорт із Саудівської Аравії зріс майже вдвічі.

Видання наголошує, що Індія разом із Китаєм була ключовим покупцем російської нафти, купівлі якої уникають багато розвинених країн через війну в Україні. Індія ж намагалась отримати вигоду від знижених цін.

За словами Віктора Катони, провідного аналітика з питань сирої нафти Kpler, імпорт з росії у листопаді має зрости приблизно до 1,8 мільйона барелів на день.

Він вказав, що 10 російських танкерів, що перевозять 11 мільйонів барелів, заплановано розвантажити тільки в перші три дні цього місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта дорожчає на тлі компенсації побоювань щодо постачання слабкими даними з Китаю

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Правоохоронці прийшли з обшуками до "Київзеленбуду" - КМДА

     • 197328 переглядiв

    "Шлях додому": у жовтні Україні вдалось повернути 17 дітей

     • 166962 переглядiв