ukenru
budanov-dlia-the-washington-post-pro-ataky-rdk-y-udary-droniv-v-rosii-ta-pro-svoie-stavlennia-do-trampa

Буданов для The Washington Post: про атаки РДК й удари дронів в росії та про своє ставлення до Трампа

 • 24819 переглядiв

Голова української розвідки Буданов прогнозує нові операції російських добровольчих корпусів і атаки безпілотників всередині росії, щоб підірвати здатність Путіна "захистити населення від проникнення війни в росію"

Начальник ГУР Кирило Буданов вважає, що аби протидіяти росіянам необхідно більше атак російських добровольців, які діють усередині росії за підтримки ГУР, а також нові атаки дронів по прикордонних населених пунктах. Такі міркування висловив очільник розвідки в інтерв’ю журналісту washington post передає УНН.

Ми запропонували план, спрямований на зменшення російського потенціалу. Він охоплює багато аспектів, наприклад, військову промисловість... критично важливі військові цілі, їхні аеродроми, їхні командно-диспетчерські пункти

– розповів Буданов.

Деталі

На меті усіх цих заходів – показати, що Президент Володимир путін не може "захистити населення від проникнення війни в росію".

Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі, і дивишся війну тільки по телевізору, ти завжди підтримаєш. … Але люди починають нервувати, коли якийсь об’єкт [нападають] біля їхнього будинку.

– пояснив Буданов.

За словами очільника української розвідки, влучання у прикордонних містах рф – це здебільшого російські зенітні ракети С-300, якими намагались збити українські безпілотники, а поцілили по цивільним об’єктам. Таким чином росіяни самі завдають травмуючий ефект для населення.

Насправді шкода, завдана цими [зенітними] ракетами, набагато більша, ніж шкода, яку потенційно може завдати безпілотник.

— зауважив він.

Коли журналіст запитав, чи триватимуть українські атаки всередині росії, Буданов кинув рідкісну посмішку та сказав: "Я сподіваюся, що так".

08.04.24, 02:30 • [views_0]

Додатково

Також у цьому інтерв’ю Буданов дав прогноз, що росія почне великий наступ, починаючи з червня. Окупанти намагатимуться захопити всю Донецьку та Луганську області. На думку Буданова вони намагатимуться максимально проснунутись вглиб українського Сходу, бо сподіваються на перемогу Трампа у  листопадових виборах США.

До інавгурації вашого президента вони намагатимуться отримати якомога більше територій Донецька та Луганська", можливо, сподіваючись, що переобраний президент Дональд Трамп зможе ратифікувати їхні досягнення.

– пояснив глава ГУР.

Щодо особистості самого Трампа , Буданов висловився із повагою і відзначив його стійкість, зазначивши що колишній президент США навчався у військовій академії.

Я дуже поважаю особистість Трампа. … У його житті було дев’ять випадків, коли він підійматися на вершину, падав на саме дно життя і знову повертався"

– сказав Буданов.

Але щодо будь-якого мирного плану Трампа він сказав: "Навіть така людина, як він, не зможе вирішити це питання за один день".

31.03.24, 12:29 • [views_0]