brytanska-rozvidka-rosiiski-viiska-v-ukraini-strazhdaiut-vid-nestachi-pytnoi-vody

Британська розвідка: російські війська в Україні страждають від нестачі питної води

 • 20804 переглядiв

Британська розвідка повідомляє про проблеми з водопостачанням у російських військ в Україні через пошкодження інфраструктури. Нестача води призводить до зневоднення, хвороб та зниження морального духу.

Деякі російські військові підрозділи, що ведуть бойові дії в Україні, ймовірно, відчувають нестачу питної  води на тлі руйнувань комунальної  інфраструктури внаслідок ударів рф.  Про це ідеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Як вказали у МО Британії, через збитки, завдані під час триваючих російських ударів по комунальній інфраструктурі, тепер майже напевно у  російських військові виникли проблеми з  водопостачанням. Більше того, будь-які проблеми з водою  будуть посилюватися через спеку, наголосили у британській розвідці. 

23 липня 2024 року проросійський військовий блогер повідомив, що пайки води для російських пілотів було обмежено до одного літра на день. Це всього навсього четверта частина мінімальної рекомендованої потреби у воді для роботи в умовах високих температур. У результаті, за повідомленнями, російські льотчики зверталися по воду до місцевих жителів. Блогер звернувся до російських вододобувних компаній із проханням забезпечити російські військові бази додатковою водою в ростові, воронежі та на кримських авіабазах.

У зв'язку з нестачею води деякі російські військові підрозділи були змушені імпровізувати, використовуючи застійні калюжі для щоденної потреби у воді. Це, найімовірніше, призвело до зростання кількості захворювань, що передаються через воду, серед російських солдатів. Брак води, що призводить до зневоднення і підвищеного ризику зараження, майже напевно позначиться на моральному дусі й оперативній ефективності

- вважають у британській розвідці.

Зеленський: курськ - катастрофа війни путіна12.08.24, 20:40

Популярні

Новини по темі

Україна отримала 4,2 млрд євро від ЄС у межах Ukraine Facility

 • 24432 переглядiв