brytanska-rozvidka-rf-ne-dopomozhe-zaplanovane-pidvyshchennia-viku-dlia-kontraktnykiv

Британська розвідка: рф не допоможе заплановане підвищення віку для контрактників

 • 25437 переглядiв

Британська розвідка повідомляє, що підвищення вікового цензу для контрактників у росії до 70 років не призведе до суттєвого збільшення її бойових можливостей.

Схвалення законопроєкту про підвищення віку військовослужбовців-контрактників у російській армії до 70 років навряд чи підвищить боєздатність росії. Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, пише УНН.

Деталі

Проект передбачає підвищення граничного віку військовослужбовців-контрактників, у тому числі тих, хто був прийнятий на службу до червня 2023 року, до 65 років, а для офіцерів – до 70 років.

Це суттєво підвищить нинішній віковий ценз у 51 рік для не офіцерського складу і, ймовірно, збільшить тривалість контракту.

Розвідка вказує, що згідно з відкритими даними, середня тривалість життя російських чоловіків у довоєнному 2021 році становила 64,2 року.Таким чином, запропонований захід дає цим військовослужбовцям фактично довічний контракт.

Хоча цей захід, ймовірно, зменшить потребу в додатковій мобілізації, збільшення кількості військовослужбовців віком понад 51 рік навряд чи підвищить боєздатність російської армії, особливо в рухливих атаках

- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

російська влада у 2024 році збільшує військові витрати, при цьому скорочує відрахування до Фонду національного добробуту та збільшує внутрішні податки та борг для фінансування запланованих витрат.

Популярні

Новини по темі

Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні

 • 30676 переглядiв

Влада Чехії хоче припинити видачу віз росіянам та білорусам

 • 24708 переглядiв