brytanska-kompaniia-remontuvatyme-harmaty-l119-v-ukraini-kamyshin

Британська компанія ремонтуватиме гармати L119 в Україні - Камишін

 • 27202 переглядiв

Міністерство оборони Великої Британії та компанія BAE Systems підписали угоду щодо ремонту та обслуговування гармат L119 в Україні за британські кошти. Про це повідомив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, передає УНН

Друга вкрай важлива для нас угода, підписана на Конференції британсько-українського оборонного партнерства, це угода між BAE Systems та Міністерством оборони Великої Британії щодо ремонту гармат L119 в Україні за британські кошти

- написав Камишін у Telegram.

За його словами, ця угода скоротить логістику для Сил оборони так як раніше ремонт та обслуговування цієї техніки відбувався за кордоном та займав багато часу. По-друге, як вказав міністр, угода  залучає партнерські кошти та залишає їх в Україні. А по-третє, L119 — це одна з 17 систем виробництва BAE Systems, які використовуються в Україні, і в подальшому мова йтиме про розширення номенклатури техніки, обслуговування якої відбувається всередині країни. 

Також, як наголосив Камишін, угода є першим кроком до локалізації виробництва, що, за словами керуючої директорки групи з розвитку бізнесу BAE Systems Габбі Костіган, і є кінцевою метою компанії. 

"Ці угоди підсилять обидві наші держави й наші оборонно-промислові комплекси. Сприятимуть, серед іншого, спільному виробництву озброєння й військової техніки і обміну технологіями", - резюмував Камишін. 

Доповнення 

Україна та Велика Британія підписали рамкову домовленість щодо співробітництва у сфері оборонних матеріалів. В уряді вказують, що сьогоднішній крок ще більше наблизить до того, щоб британські виробники почали виробляти свою зброю в Україні. 

Довідково

BAE Systems – провідний постачальник озброєнь на замовлення оборонних відомств Великої Британії та США. На його підприємствах працюють 93 000 осіб у 40 країнах.

Популярні

Новини по темі

Джо Байден має відвідати мирну конференцію у Швейцарії

 • 25577 переглядiв