ukenru
brytaniiu-zvynuvatyly-u-dopomozi-rosii-u-plati-za-viinu-z-ukrainoiu-pro-shcho-ydetsia

Британію звинуватили у допомозі росії у "платі за війну з Україною": про що йдеться

 • 21750 переглядiв

Британію звинувачують у непрямому фінансуванні війни росії в Україні шляхом імпорту рекордних обсягів переробленої нафти з країн, що переробляють російське викопне паливо.

Велику Британію звинуватили в тому, що вона "допомагає росії оплачувати війну в Україні", продовжуючи імпортувати рекордні обсяги очищеної нафти з країн, які переробляють кремлівське викопне паливо. Про це пише The Guardian, передає УНН

Деталі 

Як пише видання, дані уряду Британії, проаналізовані сайтом екологічних новин Desmog, свідчать, що імпорт переробленої нафти з Індії, Китаю та Туреччини 2023 року становитив 2,2 млрд. фунтів стерлінгів. Це рекордний показник. Як приклад в 2021 році було імпортовано нафту на 434,2 млн фунтів стерлінгів.

The Guardian пояснює, що росія є найбільшим постачальником сирої нафти до Індії та Китаю, а Туреччина стала одним із найбільших імпортерів російської нафти після повномасштабного вторгнення рф в Україну. 

У відповідь на вторгнення 2022 року союзники України зобов'язалися відмовитися від поставок російської нафти і газу. Велика Британія офіційно заборонила імпорт російських нафтопродуктів із 5 грудня 2022 року. Однак лазівка в законодавстві дала змогу російській нафті й далі надходити до Великої Британії.

13.04.24, 00:33 • [views_0]