ukenru
britanskiy-shtam-koronavirusu-viyavivsya-na-64-smertelnishim-za-inshi-doslidzhennya

"Британський" штам коронавірусу виявився на 64% смертельнішим за інші - дослідження

 • 14428 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. "Британський" штам COVID-19 виявився приблизно на 64% смертельнішим за ті варіанти, які циркулювали раніше. Про це йдеться в дослідженні, проведеному Ексетерським університетом, його результати опубліковані в British Medical Journal, передає УНН.

Деталі

"У дослідженні порівнювали показники смертності серед людей, інфікованих новим варіантом, і серед людей, інфікованих іншими штамами", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що він показав, що новий варіант привів до 227 смертельних випадків у вибірці з 54 906 пацієнтів - в порівнянні зі 141 серед того ж числа пацієнтів, що близько підходять, та в яких були попередні штами.

Так, ймовірність померти від "британського" штаму вище від 32% до 104%, що в середньому становить 64%.

Доповнення

Відомий своєю більшою заразністю штам коронавірусу VOC 202012/01, який був виявлений спочатку у Великій Британії, був за тиждень виявлений ще в п'яти країнах, і їх загальне число досягло 111. До 58 держав розширилася географія поширення штаму 501Y.V2, виявленого в ПАР, а штам P.1, присутність якого спочатку було виявлено в Бразилії і Японії, циркулює зараз в 32 країнах.

За даними ВООЗ, новий штам коронавірусу, вперше виявлений у Великій Британії.

14 грудня 2020 року влада Великої Британії повідомила ВООЗ про виявлення методом геномного секвенування нового варіанту вірусу SARS-CoV-2. Результати аналізу вказують на здатність нового варіанту легше передаватися від людини до людини.

Виявлений "британський" варіант коронавірусу не тільки швидше передається, але і, можливо, більш смертоносний, заявив раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він уточнив, що розроблені вакцини ефективні проти обох варіантів коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство