britanska-rozvidka-rozpovila-pro-khakerski-ataki-na-ukrayinske-viyskove-pz

Британська розвідка розповіла про хакерські атаки на українське військове ПЗ

 • 1379265 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. рф продовжує хакерські атаки з метою викрадення важливої військової інформації, йдеться у черговому звіті на основі розвідданих Міноборони Великої Британії, інформує УНН.

Деталі

31 серпня 2023 року Національний центр кібербезпеки (НЦКБ) разом з міжнародними партнерами опублікував звіт про кампанію шкідливого програмного забезпечення, спрямовану на мобільні пристрої на базі Android, що використовуються українськими військовими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: російські військові хакери атакували мобільні пристрої українських солдатів – CNN

Шкідливе програмне забезпечення під назвою "Infamous Chisel" використовується російською групою кіберзагроз, відомою як Sandworm. Раніше NCSC пов'язував Sandworm з Головним центром спеціальних технологій (ГЦСТ) Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу росії.

Сумнозвісна програма Chisel забезпечує постійний доступ до скомпрометованих пристроїв на базі Android, а також збір і викрадення даних з них. Це охоплює націлювання на додатки, що використовуються українськими військовими.

Сумнозвісний Chisel, найімовірніше, використовувався з метою викрадення чутливої військової інформації. Ця діяльність демонструє, що росія продовжує використовувати кіберможливості для підтримки вторгнення в Україну, зазначають аналітики. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери атакують українські органи юстиції та нотаріусів

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Єрмак показав роботу Bayraktar

     • 762695 переглядiв