ukenru
boyets-krimskotatarskogo-batalyonu-kadirov-zasudzheniy-v-okupovanomu-krimu-na-chotiri-roki

Боєць кримськотатарського батальйону Кадиров засуджений в окупованому Криму на чотири роки

 • 8940 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Кіровський районний суд окупованого Криму виніс вирок у відношенні Едема Кадирова, звинуваченого по частині 2 статті 208 КК РФ в участі в добровільному батальйоні імені Номана Челебеджіхана (зараз громадське об'єднання "Аскер"). Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Суддя Ігор Галин засудив Кадирова до чотирьох років позбавлення волі і одного року обмеження. Кадиров визнав провину, уклав угоду зі слідством, його справа розглядалася по суті в особливому порядку протягом одного судового засідання 6 травня.

"Встановлено, що житель півострова в 2016 році вступив до лав очолюваного Лєнуром Іслямовим "кримсько-татарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана", що діє в прикордонних районах Херсонської області України, і пройшов там спеціальну підготовку, в тому числі щодо поводження з вогнепальною зброєю. В його обов'язки входило здійснення особистої охорони командира НЗФ - Іслямова Л.Е., виконання поставлених перед ними завдань, будівництво споруд і загороджень поблизу розташування російсько-українського кордону, огляд транспортних засобів, які його перетинають і ін.", - йдеться в заяві прес-служби ФСБ. Ленур Іслямов заперечував знайомство з Кадировим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масові обшуки в Криму: в СІЗО порушують релігійні права затриманих кримчан

Едем Кадиров був затриманий 23 січня 2019 року, заарештований, арешт був продовжений 23 квітня. Вирок винесено 31 травня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП