blinken-pryvitav-ukrainu-z-dnem-nezalezhnosti-ta-pidtverdyv-pidtrymku-ssha

Блінкен привітав Україну з Днем Незалежності та підтвердив підтримку США

 • 78478 переглядiв

Держсекретар США Ентоні Блінкен привітав Україну з Днем Незалежності, висловивши солідарність у боротьбі проти російської агресії. Він підтвердив довгострокову підтримку США та готовність поглиблювати партнерство з Україною.

Державний секретар США Ентоні Блінкен привітав народ України з Днем Незалежності, висловивши підтримку та солідарність у боротьбі проти російської агресії. У своїй заяві він підкреслив, що попри триваючу війну, відвага українців залишається непохитною. Про це йдеться на сайті Держдепартаменту США, передає УНН. 

Деталі

"Сьогодні ми відзначаємо не лише історію та прогрес вашої країни, але й вшановуємо ті жертви, які ви приносите щодня, захищаючи свою державу," – заявив Блінкен.

Він також наголосив на довгостроковій підтримці України з боку США у сфері безпеки, економіки та реформ. Блінкен підкреслив важливість подальшого просування демократичних цінностей, боротьби з корупцією та економічного зростання в Україні.

"Сполучені Штати готові поглиблювати наше партнерство з Україною, яке базується на спільній відданості справедливості та демократичним цінностям. Ми продовжимо підтримувати вас у захисті проти російської агресії та разом відстоюватимемо принципи суверенітету й територіальної цілісності," – додав державний секретар.

На завершення Блінкен висловив надію, що український народ черпатиме силу з власної рішучості та процвітаючої культури.

"Америка стоїть з вами сьогодні і завжди," – підсумував він.

Телефонна розмова з Байденом: Зеленський подякував за "непохитну американську підтримку"23.08.24, 22:47

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі