biznesmena-ihoria-mazepu-vidpravyly-pid-vartu-i-vyznachyly-zastavu-v-349-mln-hrn

Бізнесмена Ігоря Мазепу відправили під варту і визначили заставу в 349 млн грн

 • 31559 переглядiв

Ігоря Мазепу, українського бізнесмена, заарештували і призначили заставу в розмірі 349 мільйонів гривень через його ймовірну причетність до оборудки з відчуження землі критичної інфраструктури - Київської гідроелектростанції.

Столичний суд відправив бізнесмена Ігоря Мазепу під арешт і визначив заставу в розмірі 349 млн гривень, передає кореспондент УНН.

За словами судді, Мазепу відправили під варту до 27 лютого 2024 року з можливістю внесення застави в розмірі 349 мільйонів гривень.

Справа бізнесмена Ігоря Мазепи: двох фігурантів відправили під варту19.01.24, 21:22

Доповнення

Прокуратура просила для бізнесмена Мазепи арешт із заставою у 700 млн гривень.

В Офісі Генпрокурора зазначили, що тримання під вартою з таким розміром застави для основного фігуранта провадження обумовлений наступними обставинами:

  •  статус організатора;
  • затримання на митному пості, що свідчить про намір виїхати за межі України та ймовірно ухилитись від явки до правоохоронних органів;
  • майновий стан підозрюваного;
  • наявність інших підозрюваних, які на даний час перебувають в розшуку.

У ДБР повідомляли, що власнику інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі та іншим фігурантам справи щодо організації оборудки з відчуження земель критичної інфраструктури – Київської ГЕС, сьогодні обиратимуть запобіжний захід.

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    МВС показали як працює "Лють" на Бахмутському напрямку

     • 102647 переглядiв