Показник захворюваності становив 7,1 на 100 тисяч населення.
Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі становить 97,4%.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 31,8 %; м’ясну продукцію – 26,4%; рибну продукцію – 7,3%.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках становить 20%, узаконених ринках – 17,3%.
У 61,8% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, український споживчий ринок два роки працює безконтрольно.
Також нагадаємо, за словами експерта О.Дорошенка, ріст цін на продукти харчування в Україні не передбачає покращення їх якості.