ukenru
bilorus-gotova-vklyuchitsya-u-rozvyazannya-situatsiyi-na-donbasi-lukashenko

Білорусь готова включитися у розв'язання ситуації на Донбасі - Лукашенко

 • 8362 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Республіка Білорусь готова включитися у розв'язання ситуації на Донбасі. Про це під час першого форуму регіонів України і Білорусі заявив президент білоруської держави Олександр Лукашенко, передає кореспондент УНН.

За словами президента Білорусі, на сьогоднішній день між Україною і Росією "втрачено довіру одна до одної".

"Ми готові включиться у цей конфлікт там, де складно, і де немає тієї довіри, яка має бути. Ми готові це зробити, але тільки заради одного - заради миру. Цю проблему повинні вирішити ми - ми, три слов'янські народи. Це наша біда, це наша проблема - ні європейці, ні американці, ні хтось інший. Це ми повинні вирішити цю проблему, щоб вона не була заморожена, за прикладом інших, колись гарячих точок на пострадянських просторах", - заявив Лукашенко.

Він додав, що Республіка Білорусь готова працювати "лише у межах домовленості України і РФ".

"Ми не напрошуємося до кого-небудь на роль миротворця або посередника. Я це ненавиджу", - резюмував Лукашенко.

Перед виступом на форумі два президента провели зустріч тет-а-тет.

Раніше експерт заявив УНН, що питання про помилування громадянина України Павла Шаройка, так само, як і заява міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про небезпеку перебування українців на території Білорусі, будуть порушені під час зустрічі президентів України Петра Порошенка та Білорусі Олександра Лукашенка.

Українські Національні Новини

Політика