ukenru
biliy-dim-ogolosiv-pro-pershi-zakordonni-poyizdki-baydena-prezident-poyide-na-samit-g7-i-nato

Білий дім оголосив про перші закордонні поїздки Байдена: президент поїде на саміт G7 і НАТО

 • 17556 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Президент США Джозеф Байден в червні вирушить до Сполученого Королівства і Бельгії для участі в саміті "групи семи" і саміті НАТО. Це буде перший закордонний візит американського президента з моменту вступу на посаду, передає УНН з посиланням на заяву Білого Дому.

Цитата

"Президент Джозеф Р. Байден-молодший відправиться в Сполучене Королівство і Бельгію в червні 2021 року. Це буде перша закордонна поїздка президента Байдена. Ця поїздка підкреслить його прихильність відновленню наших спілок, пожвавленню трансатлантичних відносин і роботі в тісній співпраці з нашими союзниками і партнерами для вирішення глобальних проблем і більш надійного захисту інтересів Америки", - йдеться в заяві.

Деталі

За даними Білого дому, президент Байден візьме участь в саміті G7 в графстві Корнуолл, Велика британія, який пройде з 11 по 13 червня. Байден також проведе двосторонні зустрічі з іншими лідерами G7, включаючи прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Зі Сполученого Королівства президент відправиться в Брюссель, де він візьме участь у саміті НАТО 14 червня.

Перебуваючи у Брюсселі, Байден також візьме участь в саміті США-ЄС, повідомили в Білому домі.

Доповнення

На цьому тижні стало відомо, що наступний саміт глав держав і урядів НАТО пройде 14 червня в штаб-квартирі альянсу в Брюсселі.

На порядку денному: агресивні дії Росії, загроза тероризму, кібератаки, нові руйнівні технології, наслідки зміни клімату для безпеки і посилення Китаю.

Українські Національні Новини

Політика