ukenru
biitsia-nhu-zi-sluzhbovym-labradorom-ne-pustyly-v-salon-poizda-podrobytsi-intsydentu

Бійця НГУ зі службовим лабрадором не пустили в салон поїзда: подробиці інциденту

 • 104930 переглядiв

Боєць Національної гвардії був змушений понад 2,5 години стояти у тамбурі поїзда зі своїм службовим собакою лабрадором, оскільки його не пустили у вагон через великі розміри собаки, що спричинило скандал через застарілі правила перевезення тварин у поїздах в Україні.

Військовий Нацгвардії їхав у тамбурі поїзда Укрзалізниці зі своїм службовим собакою породи лабрадор, бо до салону вагона їх не пустили через великий розмір пса. Про це в Instagram розповіла пасажирка Дарія Бронська, передає УНН.

Деталі

Дівчина побачила у тамбурі потяга військового, який там стояв разом зі своїм собакою та речами на підлозі. Їхати їм треба було понад 2,5 години. На запитання Дарії, чому хлопець стоїть там, відповів, що до салону не пускають саме через собаку.

В Укрзалізниці відповіли, що собака вище за 45 см не може просто так їхати в купе: власник тварини має викупити все купе – такі правила. Дівчина зауважила, що в електричці, в якій вони їхали, було повно вільних місць.

Невже не знайдеться якогось кутка – місця хоча б біля полиці для валіз? Я подорожувала світом і багато де помічала, що тварина – друг людини й має доступ скрізь, куди потрібно власнику. Але, на жаль, не в Україні. Як ми збираємося йти в Європу, як у нас досі таке ставлення до наших братів менших?

наголосила Дарія Бронська.

Доповнення

В Укрзалізниці заявили, що військовий їхав із собакою у поїзді класу Інтерсіті, в яких перевезення собак великих порід не допускається.

Наші працівники шанують захисників та знають, як їм важливо бути вдома чи деінде вчасно, тому всупереч вузьким нормам правил знайшли можливість допустити пасажира-військового зі своїм вихованцем на борт поїзда

йдеться у відповіді.

Проте в Укрзалізниці нагадали правила перевезення тварин у потягах.

Так, собаки великих порід (вище за 45 см у холці) за наявності намордника та повідця перевозяться в окремому купе купейного вагона не більше двох особин. При цьому пасажир зобов’язаний оплатити вартість проїзних документів за кількістю незайнятих місць у купе за повним тарифом.

⁠У регіональних поїздах собаки великих порід (вище за 45 см у холці) перевозяться в крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супровідника. Обов’язково мають бути намордник та повідець.

Також в УЗ визнали, що правила застарілі й команда працює над оновленням та збирає рекомендації з цього питання.

Напав великий собака: міністр закордонних справ України повідомив, яка пригода спіткала його під час прогулянки12.02.24, 13:18 • [views_0]