belgiya-obitsyaye-ukrayini-f-16-u-2025-rotsi-ministerka-oboroni

Бельгія обіцяє Україні F-16 у 2025 році - міністерка оборони

 • 393889 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Бельгія обіцяє відправити до Україні винищувачі F-16 у межах військової допомоги. Також країна візьме участь у навчанні пілотів ЗСУ, повідомила в ефірі RTL міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер, передає УНН.

Деталі

За словами Дедондер, таку передачу бойових літаків буде здійснено "залежно від збільшення потужності наших нових F-35". При цьому очільниця Міноборони Бельгії не уточнила, скільки саме літаків буде відправлено до України.

Окрім надсилання бойових літаків, Бельгія продовжить роботу з підготовки пілотів і запропонує піклуватися про технічне обслуговування всього флоту коаліційних F-16. За її словами, мета – продовжувати надавати допомогу Україні.

Міністерка висловилася про навчання пілотів у Бельгії, Данії та, можливо, ще в одній із країн Євросоюзу.

"Бельгійський персонал готуватиме українських пілотів у Бельгії, Данії та, ймовірно, в одній із країн Європейського Союзу. Поки що ми ще не говоримо про Україну. Ми знаходимося в процесі надання можливості Україні модернізувати свої Збройні сили. І я думаю, що те, що ми тут пропонуємо, є фундаментальним і набагато кращим, ніж просте оголошення про відправлення кількох F-16", - заявила Дедондер.

Нагадаємо

Нещодавно міністр оборони України Рустем Умєров та його колега - бельгійська міністерка оборони Людивін Дедондер провели телефонну розмову, під час якої обговорили надання Україні літаків F16 та тренування українських пілотів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Бельгія обіцяє Україні F-16 у 2025 році - міністерка оборони

     • 393889 переглядiв