bayden-pririvnyav-si-tszinpina-do-diktatoriv-the-hill

Байден прирівняв Сі Цзіньпіна до «диктаторів» - The Hill

 • 763245 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Президент США Джо Байден, виступаючи у вівторок на прийомі донорів Демократичної партії, прирівняв свого китайського колегу Сі Цзіньпіна до «диктаторів» через ситуацію з повітряною кулею-шпигуном. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Hill.

Цитата

«Причина, через яку Сі Цзіньпін дуже засмутився через те, що я збив цю повітряну кулю повну шпигунського обладнання, полягає в тому, що він не знав, що вона там була. Ні, я серйозно. Це було великим збентеженням для диктаторів, коли вони не знали, що трапилося», - сказав Байден.

Доповнення

Американський президент додав, що куля не мала бути над місцем, де її виявили.

"Він збився з курсу через Аляску, а потім летів через Сполучені Штати, і він (Сі Цзіньпін – ред.) не знав про це. Коли його збили, він дуже зніяковів і заперечував, що він взагалі був там", - додав Байден.

Нагадаємо

Повітряна куля, яку Вашингтон звинувачує у використанні Пекіном для спостереження, а Китай називає цивільним дослідницьким судном, дрейфувала над Алеутськими островами на Алясці, потім Канадою та центральною частиною США, перш ніж була збита американськими військовими біля узбережжя Південної Кароліни 2 лютого.

Інцидент ще більше загострив американо-китайські відносини та спонукав держсекретаря США Ентоні Блінкена відкласти запланований візит до Пекіна.

І тільки 18 червня Ентоні Блінкен прибув до Пекіна, ставши першим високопоставленим американським дипломатом, який відвідав Китай за п’ять років.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Байден прирівняв Сі Цзіньпіна до «диктаторів» - The Hill

     • 763245 переглядiв

    Укренерго пояснило відсутність світла у Києві та області

     • 926314 переглядiв

    На Київщині екстрені відключення світла - ДТЕК

     • 941140 переглядiв

    Україна матиме власний шлях до вступу в НАТО - Пентагон

     • 1217396 переглядiв

    У Києві через аварію без світла 100 тис. домівок

     • 1017131 переглядiв

    За кордон - з домашнім улюбленцем. Що треба знати?

     • 1709262 переглядiв