baiden-vydilyv-intel-dollar20-mlrd-na-zbilshennia-vyrobnytstva-chipiv-v-ssha

Байден виділив Intel $20 млрд на збільшення виробництва чіпів у США

 • 35849 переглядiв

Президент Байден виділив Intel майже 20 мільярдів доларів у вигляді грантів і кредитів для збільшення внутрішнього виробництва напівпровідникових мікросхем, включаючи будівництво двох нових заводів і модернізацію існуючого в Арізоні.

Президент Джо Байден виділив компанії Intel майже 20 мільярдів доларів грантів і позицію, що стало найбільшим видатком уряду США на субсидування виробництва передових мікросхем і збільшення внутрішнього виробництва напівпровідникових мікросхем компанії. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Байден оголосив про попередню угоду про виділення 8,5 мільярдів доларів грантів і до 11 мільярдів доларів позик для Intel в Арізоні, де частина коштів буде використана на будівництво двох нових заводів і модернізацію існуючої фабрики.

Президент США сказав, що ці інвестиції "дозволять повернути років передове виробництво напівпровідників в Америку, через 40".

Байден сказав, що якщо чіпи будуть винайдені в Америці, "вони повинні бути зроблені в Америці", додавши, що інвестиції "перетворять країну".

Доповнення 

Міністр торгівлі Джина Раймондо назвала це одним із найбільших інвестицій у виробництво напівпровідників у США.

Історичні витрати показують, що адміністрація Байдена робить велику ставку на Intel в рамках Закону про CHIPS і науку 2022 року, намагається збільшити виробництво напівпровідників у країні шляхом фінансування розміром 52,7 мільярда доларів.

Контекст

Це також може допомогти Байдену, який відстає від Трампа у сприйнятті виборців його здатності керувати економікою США, знову перемогти в Аризоні на президентських виборах у листопаді. У 2020 році демократ переміг із невеликим відривом у південно-західному штаті.

Microsoft і Intel уклали угоду про розробку мікрочіпів вартістю понад 15 мільярдів доларів22.02.24, 13:00

Популярні

Новини по темі

Україна отримала 1,5 млрд доларів від Канади

 • 32133 переглядiв

У Харкові лунають вибухи

 • 27484 переглядiв