ukenru
baiden-nazvav-putina-bandytom-i-zaklykav-konhres-pidtrymaty-finansuvannia-dlia-ukrainy

Байден назвав путіна "бандитом" і закликав Конгрес підтримати фінансування для України

 • 67127 переглядiв

Президент США Джо Байден закликав Конгрес негайно прийняти двопартійний законопроект про національну безпеку, який включає допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та гуманітарну допомогу для Гази, закликавши кожного члена Конгресу протистояти Володимиру Путіну.

Конгрес США повинен негайно схвалити двопартійний законопроєкт про національну безпеку, який передбачає допомогу Україні. І я продовжую закликати кожного члена в цій залі протистояти володимиру путіну. Про це президент США Джо Байден заявив під час спільного зі спікером Палати представників Майком Джонсоном заходу у будівлі Капітолія, передає УНН із посиланням на Голос Америки

Під час виступу на заході, присвяченому зустрічі з прем'єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром Джо Байден зазначив, що "де б не відбувалося прагнення до свободи, де б не було заклику до прогресу, люди в усьому світі завжди можуть розраховувати на те, що Ірландія та Сполучені Штати будуть на їхньому боці."

Захід під назвою "Обід друзів Ірландії", присвячений також Дню святого Патрика, національному святу Ірландії, став нагодою для нових заяв щодо України.

Байден подякував керівництву Ірландії за допомогу Україні, та наголосив, що "сповнений рішучості продовжувати робити наш внесок".

Україна працює над "планом Б" на випадок відсутності допомоги від США - Мінфін15.03.24, 16:54 • [views_0]

"Я переконаний, що переважна більшість ... членів Конгресу готова виконати свою роль, і я продовжую закликати кожного члена в цій залі протистояти Володимиру Путіну. Він – бандит!" – сказав Байден.

Президент США закликав представників Конгресу "негайно надіслати" йому ухвалений законопроєкт про національну безпеку, що включає додаткове фінансування для України, Ізраїлю, Тайваню та гуманітарну допомогу для Гази.

Додамо

Пропозиція щодо додаткового фінансування для України на понад 60 мільярдів доларів пройшла голосування в Сенаті майже місяць тому, але лідер Палати представників Майкл Джонсон відмовлявся ставити законопроєкт на голосування конгресменів.

"Законопроєкт передбачає фінансування для України та Ізраїлю і, можливо, не менш важливу гуманітарну допомогу для Гази. Вони дуже, дуже потрібні. І це посилає чіткий сигнал: Америка виступає за свободу, і ми ні перед ким не схиляємося, ні перед ким у світі", – наголосив Байден.

Водночас спікер Майк Джонсон у своїй промові під час цього заходу про Україну не згадав, хоча говорив про мир у світі.

"Нині в багатьох сенсах на наших серцях важко..., тому що стабільність перебуває під загрозою в Європі та на Близькому Сході, а наші союзники і друзі, такі як Ізраїль і Тайвань, продовжують боротися за своє право на існування. І я знаю, що всі в цій залі віддані одному й тому ж, ми знаємо, що всі ми повинні відстоювати національний суверенітет і працювати заради миру", – сказав Джонсон.

Треба допомогти Україні зупинити росію зараз: Брінк відреагувала на удар росіян по Одесі15.03.24, 16:09 • [views_0]