ukenru
avtobus-simfeopol-kherson-anonsovaniy-rosiyskoyu-vladoyu-virushiv-mayzhe-porozhnim

Запущений окупантами автобус Сімферополь-Херсон вирушив майже порожнім

 • 228747 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Сьогодні вирушив автобус з тимчасово окупованого Сімферополя на Херсон, анонсований окупаційною владою раніше. Як зазначається, російські окупанти не змогли набрати пасажирів, тому автобус виявився майже порожнім. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, інформує УНН.

Деталі

Так, схема поїздки залишилась такою ж, як і до повномасштабної війни: пасажири їдуть лише до адмінкордону з Кримом, після контролю на російському КПП переходять його пішки, а потім сідають в інший автобус.

До того ж, як вказано, загарбники не запустили залізничне сполучення між Мелітополем, Херсонщиною і Кримом.

Проте пропагандистські медіа наголошують, що автобуси між Сімферополем і Херсоном відправились «вперше за 8 років».

Цитата

«Автобусне сполучення між Херсонщиною і Кримом існувало завжди. З Херсона, Каховки, Нової Каховки та інших населених пунктів можна було дістатися до Сімферополя, Севастополя, Керчі, Джанкоя та будь-яких куточків на окупованому півострові всі попередні роки. Єдиною умовою для пасажирів була пересадка на інший автобус після перетину пішки адміністративної межі між Кримом і Херсонщиною», - ідеться в повідомленні.

В ЦЖД додають, що з проходом військових рф зросла вартість проїзду з 600 до 867 гривень.

Також, за даними відомства, з 1 липня окупаційна влада також обіцяла запустити пасажирське залізничне сполучення між Кримом та тимчасово окупованою частиною Запорізької і Херсонської областей. Однак увечері 30 червня російський так званий «глава Криму» сергій аксьонов повідомив, що перші рейси відкладаються нібито через «незавершення робіт з забезпечення безпеки на залізниці».

Доповнення

У Херсонській області, внаслідок масивних обстрілів, а також спустошення будинків, прилеглі до Миколаївщини населені пункти перебувають на межі знищення. Окупанти замінували поля і дороги.

Українські Національні Новини

Суспільство