ataka-rf-bula-spriamovana-na-systemu-peredachi-elektroenerhii-hrafiky-vidkliuchen-diiut-do-kintsia-doby-minenerho

Атака рф була спрямована на систему передачі електроенергії, графіки відключень діють до кінця доби - Міненерго

 • 24832 переглядiв

Російські війська атакували об'єкти енергосистеми в Житомирській та Чернігівській областях. Графіки відключень електроенергії діятимуть з 07:00 до 24:00, 473 населених пункти залишаються знеструмленими.

Російські війська атакували "об'єкти системи передачі електроенергії" в Житомирській області, де на підстанції відключалося обладнання та кілька повітряних ліній, та Чернігівській області, де на підстанції пошкоджено обладнання. Графіки відключень електроенергії будуть діяти з 07:00 до 24:00, повідомили у п'ятницю у Міненерго, пише УНН.

Деталі

"На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень будуть застосовуватись з 07:00 до 24:00", - повідомили у міністерстві.

Наслідки обстрілів

"У Чернігівській області внаслідок атаки БПЛА на підстанції пошкоджено обладнання та виникла пожежа, яку згодом ліквідували", - вказали у Міненерго.

"У Житомирській області внаслідок атаки БПЛА на підстанції відключалось обладнання та кілька повітряних ліній, що призвело до знеструмлення побутових та промислових споживачів. Усіх споживачів заживлено", - зазначили у міністерстві.

Стан мереж

У центральному регіоні через технологічні порушення відключалось обладнання на високовольтній підстанції. Обладнання включено в роботу. Споживачі не знеструмлювались.

У Київській області через технологічні порушення вимикалась високовольтна повітряна лінія. При цьому знеструмлювалось кілька підстанцій та побутові споживачі Київської і Черкаської областей. Усіх споживачів заживлено за резервною схемою. 

У Хмельницькій області вимикалась високовольтна повітряна лінія, що призвело до знеструмлення підстанції, побутових споживачів, а також залізниці (порушень руху потягів не було). Усіх споживачів заживлено за резервною схемою.

На Дніпропетровщин через технологічні порушення вимикалась висковольтна повітряна лінія. У результаті знеструмились підстанція, побутові споживачі та місцева промисловість. Споживачів заживлено за резервною схемою. 

Надзвичайні ситуації

У північному регіоні на території високовольтної підстанції зафіксовано спробу проникнення озброєної особи. Невідомого затримано.

У Хмельницькій області 54-річний майстер виробничої служби при виконанні робіт з перевірки та налагодження кіл обліку електроенергії наблизився на недопустиму відстань до струмовивідних частин. Працівник отримав опіки, його доправлено до лікарні.

У західному регіоні 58-річний електрослюсар з ремонту устаткування розподільних пристроїв наблизився на недопустиму відстань до обладнання та отримав електричні опіки рук. Його було доправлено швидкою допомогою до лікарні.

Знеструмлення

Через негоду на ранок знеструмлено 3 населених пункти в Одеській області.

Енергетики заживили 753 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій.

Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються знеструмленими 473 населених пункти. 

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14,84 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Імпорт та експорт

Про імпорт інформації не надано. Експорту, як вказано, не відбувається та не передбачається.

Популярні

Новини по темі

У Ніжині вже 15 поранених через атаку "шахедів"

 • 27670 переглядiв

На Луганщині евакуювали останніх жителів з Макіївки

 • 24892 переглядiв