ankara-anonsuvala-tekhnichnu-naradu-z-zernovogo-koridoru-na-5-travnya

Анкара анонсувала технічну нараду з зернового коридору на 5 травня

 • 2217984 переглядiв

Цитата

"Перед нарадою заступників міністрів виникла потреба провести нараду за участю технічного персоналу ООН, Туреччини, росії та України. Ця зустріч відбудеться 5 травня. Після цієї зустрічі наступного тижня відбудеться зустріч на рівні заступників міністрів", - сказав Акар.

"Туреччина продовжує зусилля для того, щоб зернова ініціатива тривала швидко, безпечно та планомірно", - наголосив міністр оборони Туреччини.

Деталі

Зі слів Акара, з одного боку обговорюється постачання зерна, а з іншого боку, у портах України залишаються судна під турецьким прапором. "Евакуація цих суден також буде на порядку денному. Ми працюватимемо разом над створенням порядку денного, і цей порядок денний буде обговорюватися на рівні заступників міністрів, а рішення буде ухвалено пізніше", - сказав він.

Раніше

Акар анонсував на 5 травня зустріч заступників міністрів оборони росії, України та Туреччини щодо зернової угоди.

Доповнення

Угода, укладена за посередництвом ООН та Туреччини у липні минулого року, дозволяє безпечно експортувати Чорним морем зерно, що застрягло у портах внаслідок російського вторгнення.

росія раніше заявляла про "глухий кут" щодо продовження угоди після 18 травня, оскільки не було виконано список її вимог щодо полегшення експорту її власного зерна та добрив.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 193 тисячі

     • 1155420 переглядiв

    Дніпропетровщина: вночі під ворожим вогнем був Нікополь

     • 886027 переглядiв

    Друга масова стрілянина у Сербії: є загиблі та поранені

     • 2050004 переглядiв

    Мексика розробила власну вакцину від COVID-19

     • 1192212 переглядiв