ukenru
amnesty-zvinuvatila-politsiyu-gonkongu-v-zlovzhivanni-siloyu

Amnesty звинуватила поліцію Гонконгу в зловживанні силою

 • 8923 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Гонконгська поліція застосувала надмірну силу до взятих під варту демонстрантах, здійснюючи дії, рівносильні "тортурам". Про це йдеться в новій доповіді Amnesty International, повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

"Поліцейські застосовували необов'язкову і надмірну силу під час арешту, побили протестувальника за відмову відповісти на запитання, притиснувши його до підлоги, а також використовували лазерні указки на очах затриманих", - йдеться у доповіді.

В Amnesty опублікували доповідь після розслідування, яка включала інтерв'ю з 21 заарештованим протестувальником, що підтверджують інтерв'ю з працівниками охорони здоров'я, які зверталися з демонстрантами, а також інтерв'ю з адвокатами, які представляють затриманих осіб.

За інформацією правозахисної групи, серед опитаних демонстрантів 18 були госпіталізовані у зв'язку з травмами, пов'язаними з їх арештом і затриманням.

18 вересня Amnesty поділилася своїми висновками з комісаром поліції Гонконгу, але поки що не отримала відповіді.

У заяві поліції Гонконгу йдеться, що вони не коментуватимуть окремі випадки з демонстрантами, і що співробітники "поважають недоторканність приватного життя, гідність і права" осіб, які перебувають під вартою.

Нагадаємо, у Гонконгу поновилися акції протесту.

Українські Національні Новини

Новини Світу