ukenru
amnesty-international-virishila-peredati-sviy-zvit-pro-kritiku-zsu-na-perevirku-nezalezhnim-ekspertam

Amnesty International вирішила передати свій звіт про критику ЗСУ на перевірку незалежним експертам

 • 165730 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Amnesty International, яка нещодавно випустила доповідь із критикою ЗСУ, вирішила передати її на перевірку незалежним експертам. Про це повідомляє Deutsche Presse-Agentur, передає УНН. 

Деталі

У доповіді заявлялося, що українські військові розміщують свої бази, штаби та озброєння серед цивільних об'єктів, звідки не евакуювали населення. У результаті російські обстріли супроводжуються великою кількістю збитків для мирних жителів.

Доповідь викликала незадоволення не лише в Україні, а й у низці західних ЗМІ. Але Amnesty від своїх висновків вирішила не відмовлятися. А тепер, враховуючи резонанс, все ж таки вирішила піддати свої висновки перевірці.

Цитата

"Ми хочемо зрозуміти, що саме пішло не так і чому, щоб отримати уроки і покращити нашу роботу в галузі прав людини", - заявили в організації.

В організації шкодують, що пресреліз, присвячений дослідженню, оприлюднили без достатнього контексту.

"У ньому не було приділено належної уваги російській агресії з порушенням міжнародного права та численним військовим злочинам, скоєним російськими військовими та задокументованим Amnesty International", - вважають правозахисники.

Раніше

Неурядова організація Сполученого Королівства Amnesty International у своєму першому звіті заявила, що українські військові наражають на небезпеку громадянське населення, створюючи бази та розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях, у спробі відобразити російське вторгнення.

Українські високопосадовці негативно відреагували на таку заяву проти України.

Українські Національні Новини

Новини Світу