ukenru
afrika-tse-prostir-diplomatichnogo-dvoboyu-kuleba-zayaviv-scho-lavrov-gotuye-turne-po-yogo-slidakh

"Африка - це простір дипломатичного двобою": Кулеба заявив, що лавров готує турне по його слідах

 • 612820 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Instagram розповів, що в кремлі "уважно стежать" за його візитом до Африки, а глава мзс рф сергій лавров готує турне до країн континенту по його слідах, інформує УНН.

Цитата

"Я знаю, що в москві дуже уважно стежать за моїм турне. Там, де я з'являюся потім приходить російський посол і починає розповідати "як погано, що ви приймали українського міністра". і лавров планує по моїх слідах, навздогін, одразу говорити з тими людьми, з якими я говорив, планує свої візити до Африки", - заявив Кулеба.

Деталі

Міністр зауважив, що його турне до Африки є "непростим", оскільки росія протягом 30 років продовжує там "дуже потужно працювати", сіяти пропаганду та переконувати у тому, що вона є "рятівником та єдиним захисником Африки на світовій арені".

"Африка - це простір дипломатичного двобою. На жаль, хотілося б, щоб росіяни нарешті визнали свою поразку й припинили ці всі безглузді спроби, які ні до чого їх не приведуть. Але, боротьба триває, і треба боротись за кожен куточок світу тому, що інтерес України є в кожному куточку", - підсумував Кулеба.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Dmytro Kuleba (@dmytro_kuleba)

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, перебуваючи з офіційним візитом у столиці Ефіопії Адди-Абеба, привітав країни Африки з 60-ю річницею заснування Організації Африканської Єдності (Африканського Союзу) та закликав підтримати українську “формулу миру”.

Українські Національні Новини

Політика