ukenru
afrika-bez-vagomogo-vplivu-v-oon-zayavi-pid-samitu-afrikanskogo-soyuzu

Африка без вагомого впливу в ООН: заяви під саміту Африканського союзу

 • 20884 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Саміт Африканського Союзу в суботу вимагають отримання об'єднанням постійного членства у Раді Безпеки ООН. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Цитата

"Понад сім десятиліть з часу створення ООН Африка залишається молодшим партнером без вагомого впливу або провідної ролі у цій системі", - наголосив прем'єр-міністр господарки саміту Ефіопії Абій Ахмед.

Ця заява пролунала на відкритті саміту, який два роки не скликався через пандемію COVID-19 і на порядок денний якого виносились кліматична криза, напади ісламістів, перевороти та конфлікти на континенті, серед яких і в штаті Тиграй в Ефіопії.

Місце постійних членів у Раді Безпеки ООН мають держави з правом вето США, Росія, Китай, Великобританія та Франція. Інші 10 членів РБ ООН ротуються раз на два роки за регіональним принципом. Німеччина також намагається отримати місце постійного члена РБ ООН, але поки безуспішно. Щодо РБ ООН лунає критика, що цей орган більше не відображає світовий порядок, який відповідав би сучасним реаліям.

Нагадаємо

Засідання Радбезу ООН стало важливим кроком задля стримування нової хвилі збройної агресії РФ проти України – МЗС.

Українські Національні Новини

Новини Світу