318-pryrodnykh-pozhezh-stalosia-v-ukraini-za-dobu-horiat-lisy-ta-sukha-roslynnist

318 природних пожеж сталося в Україні за добу: горять ліси та суха рослинність

 • 11572 переглядiв

За добу в Україні сталося 318 пожеж в екосистемах, знищивши понад 233 га. Найбільше постраждали Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська та Миколаївська області. ДСНС закликає дотримуватися правил пожежної безпеки.

За добу в Україні сталося 318 пожеж в екосистемах, уразивши понад 233 га. Найбільше постраждали Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська та Миколаївська області, повідомили у ДСНС у середу, закликавши дотримуватися правил пожежної безпеки, пише УНН.

318 пожеж за добу сталося в екосистемах України. Горіла суха рослинність, сміття та ліси. Загальна площа знищених полум’ям екосистем становить понад 233 гектари. Переважна частина займань сталась через необережне поводження з вогнем

- повідомили у ДСНС у соцмережах.

Найбільше від вогню, як вказано, наразі страждають Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська та Миколаївська області. Зокрема, на Харківщині триває ліквідація пожежі у лісовому масиві поблизу міста Балаклія Ізюмського району. Там горить близько 30 га лісу.

"Памʼятайте, що важливо дотримуватися правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських робіт на власних ділянках. Вогонь поширюється швидко і навіть невелике займання може спричинити масштабну пожежу", - наголосили у ДСНС.

Лісові пожежі у 2023 році стали причиною величезних викидів CO2, посилившись зміною клімату - дослідження14.08.24, 09:05

Популярні

Новини по темі