16-richnyi-khlopets-u-dnipri-pidpalyv-avto-zsu-na-zamovlennia-rf-sbu

16-річний хлопець у Дніпрі підпалив авто ЗСУ на замовлення рф - СБУ

 • 55570 переглядiв

СБУ затримала 16-річного мешканця Дніпра, який підпалив позашляховик ЗСУ на замовлення рф. Підліток планував ще кілька підпалів і тепер йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 16-річного мешканця Дніпра, який "на замовлення" рф підпалив позашляховик Збройних Сил та планував ще серію підпалів. Тепер йому загрожує до 8 років тюрми. Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передає УНН.

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще одного ворожого поплічника, який "на замовлення" рф готував нові підпали у Дніпрі. Основною ціллю ворога були службові авто Сил оборони, які залучені до виконання бойових завдань на передовій

- йдеться у повідомленні СБУ.

Як повідомляється, у поле зору спецслужби рф  юнак потрапив, коли шукав "легких грошей" у Телеграм-каналах.  У кінці липня цього року на дніпрянина дистанційно вийшов представник рф та запропонував йому співпрацю в обмін на "швидкий заробіток".

За інструкцією окупантів їхній агент вдягнув балаклаву та вночі провів дорозвідку поблизу місць паркування авто українських захисників. Хлопець виявив три потенційних цілі та сфотографував їх для "погодження" зі своїм російським куратором.

Повідомляється, що після "відмашки" з рф юнак прибув у темний час доби на паркомісце одного з військових позашляховиків та підпалив його за допомогою легкозаймистої суміші. Далі він відзняв відео загоряння на камеру власного телефону для "звітності" перед агресором.

СБУ затримала у Києві 16-річного агента фсб за підпал військових авто08.08.24, 10:32

"У подальшому окупанти планували використати ці медіафайли для підготовки інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність антиукраїнського підпілля у прифронтовому місті", - вказали в СБУ.

Правоохоронці затримали його "по гарячих слідах". Під час обшуку в помешканні вилучили мобільний телефон та одяг із доказами злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Йому обрали запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Незважаючи на юний вік, хлопцю загрожує до 8 років тюрми.

Популярні

Новини по темі