ISW: в інформаційному просторі рф починають створювати умови для підготовки до можливого контрнаступу України

ISW: в інформаційному просторі рф починають створювати умови для підготовки до можливого контрнаступу України

Київ  •  УНН

25 березня 2023, 01:01  •  337814 перегляди

КИЇВ. 25 березня. УНН. Через провальний весняний наступ, в інформаційному просторі рф часто починають з'являтись згадування про ймовірний великий контрнаступ з боку України, передає УНН з посиланням на Інститут вивчення війни.

Деталі

Аналітики Інститут вивчення війни говорять, що заступник голови ради безпеки рф дмитро медведєв 24 березня зазначив, що російському Генштабу відомо, про підготовку Києвом наступальних операцій. І про те, що російський Генштаб розглядає власні рішення та заходи реагування на підготовку до українського наступу.

Також аналітики повідомили, що відомий російський мілблогер заявив, що українські актори поширюють дезінформацію про плани українського наступу на Бєлгородську область, щоб відтягнути російські війська до прикордонних районів і дозволити армії України розпочати наступ на інших ділянках фронту. Тим самим частково повторюючи попередні твердження власника "Вагнер Груп" євгена пригожина про український наступ на Бєлгородську область.

За словами Інституту вивчення війни, інший російський мілблогер попередив, що українські війська, ймовірно, спробують розпочати контрнаступ до того, як російська оборонно-промислова база (ОПБ) набере потужності для збільшення виробництва і зміцнення російського оборонного потенціалу.

Також в Інституті повідомили, що власник "Вагнер Груп" євген пригожин заявляв 23 березня, що йому відомо про плани масштабного українського контрнаступу.

Доповнення

У ISW говорять, що великий російський весняний наступ, схоже, наближається до кульмінації, і російський інформаційний простір із занемокоєнням, ймовірно, реагує на уповільнення операцій рф і можливість України перехопити ініціативу.

"Російському військовому командуванню необхідно буде перекинути значну кількість сил на фронт, щоб або запобігти кульмінації, або розпочати нові наступальні операції, і малоймовірно, що такі сили існують у достатньому обсязі для того, щоб зробити", — зазначили аналітики інституту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти наступають на п'яти напрямках. Українські військові відбили 38 атак