За кордон на лікування евакуювали ще 38 українців - МОЗ

За кордон на лікування евакуювали ще 38 українців - МОЗ

Київ  •  УНН

3 вересня 2022, 21:12  •  365563 перегляди

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Міністерство охорони здоров'я та Єврокомісія евакуювали на лікування до Франції, Фінляндії, Данії, Нідерландів та Німеччини 38 постраждалих українців, передає УНН з посиланням на МОЗ.

Цитата

“В евакуаційних групах були особи з мінно-вибуховими травмами та з онкологічними захворюваннями з Івано-Франківська, Одеси та тих прифронтових територій, де наразі тривають активні бойові дії. Всі ці пацієнти направлені за кордон для спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначають у МОЗ, міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги транспортують пацієнтів від лікарні у прифронтовій зоні через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Потім українських пацієнтів спеціальний авіатранспорт або ж повітряні госпіталі доправляють у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Завдяки співпраці МОЗ із міжнародними партнерами на лікування до клінік Європи від перших днів повномасштабної війни евакуйовано 1600 постраждалих українців.

У МОЗ додали, що тяжкохворі українці або ж ті, хто дістав травми внаслідок війни, можуть самостійно подати попередню заявку на участь у Програмі медичної евакуації, для цього слід заповнити відповідну заявку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити у разі радіаційної аварії: МОЗ дало українцям поради