Дієтолог назвала секрети корисної паски
Київ • УНН
КИЇВ. 26 квітня. УНН. Щоб зробити традиційну паску кориснішою, варто додати вівсяних висівок та побільше сухофруктів. Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.
"Готуючи паску варто додати до неї побільше різних сухофруктів, наприклад кураги темних сортів, вони навіть краще ніж родзинки. Тому що в куразі менше цукру. Також, її можна зробити більш сучаснішою і до традиційного тіста додати вівсяних висівок", - сказала Скиталінська.
За її словами, вони будуть мати невиразний смак, проте мають властивість понижувати глікемічний індекс продукту.
"Тому варто, щоб саме вівсяні висівки , вони не відчуваються так, як пшеничні, становили 1,5 частину від всього борошна", - зазначила дієтолог.
Нагадаємо, Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала, що півкілограмова паска обійдеться в цьому році майже в 37 гривень або на 7% дорожче, ніж у минулому році.
Як повідомляв УНН, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет до дня Святої Пасхи освятив та передав великодні паски для українських воїнів.