ukenru
zustrich-mzs-u-normandskomu-formati-vidbudetsya-nayblizhchim-chasom-v-pristayko

Зустріч глав МЗС у нормандському форматі відбудеться найближчим часом - В.Пристайко

 • 20038 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Найближчим часом у Мінську відбудеться зустріч радників президентів, на якій може бути визначена дата зустрічі міністрів закордонних справ у Нормандському форматі. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Дійсно вона (можливість зустрічі у нормандському форматі на рівні президентів - ред.) обговорювалась, але, звичайно, такому заходу передує (зустріч - ред.) міністрів закордонних справ. Якщо лідери досягнуть домовленостей, що мають зустрітись міністри - це відбудеться найближчим часом і вони підготують зустрічі глав", - сказав В.Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час зустрічі у нормандському форматі від РФ вимагатимуть виконання мінських угод - Президент

Він зазначив, що минулого тижня зустрічалися замміністри у нормандському форматі, які мали підготувати зустріч міністрів, однак російська сторона не приїхала.

"Ми обговорили і все ж таки рекомендували нашим міністрам зустрітися, але так як не було російської сторони, ми не отримали відповідь про її готовність зустрітися", - зазначив В.Пристайко.

Відповідаючи на питання коли можлива зустріч міністрів у нормандському форматі він сказав: "найближчими днями відбудеться зустріч радників президентів у Мінську. Якщо глави держав дадуть команду своїм радникам, я думаю, вони домовляться і про дату також. Це буде найближчими днями".

Українські Національні Новини

Політика