zruynuvali-120-richnu-pamyatku-arkhitekturi-v-odesi-povidomili-pro-pidozru-dvom-sluzhbovtsyam

Зруйнували 120-річну пам’ятку архітектури: в Одесі повідомили про підозру двом службовцям

 • 249302 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. В Одесі правоохоронці повідомили про підозру двом службовим особам, з вини яких було зруйновано 120-річний маєток-пам’ятник архітектури. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області, пише УНН.

Деталі

У червні цього року, в соціальних мережах з’явилася інформація про знесення пам’ятки архітектури, відомого маєтку Гасевича, побудованого у 1903 році.

Правоохоронці встановили, що 39-річна керівниця товариства, якому на праві приватної власності належить маєток та 47-річний директор компанії-підрядника, відповідно до отриманого дозволу Департаменту культури, повинні були виконати ряд протиаварійних робіт у будівлі-пам’ятці архітектури та містобудування місцевого значення.

Натомість у службових осіб виник спільний злочинний намір, спрямований на руйнування об’єкта. Всупереч документації, у червні підрядник провів будівельні роботи з демонтажу огороджуючих та несучих конструкцій будівлі. Зі свого боку, директорка компанії-власника не забезпечила утримання пам'ятки в належному стані та не вжила заходів щодо своєчасного проведення у ній ремонту, її захищення від пошкодження, руйнування або знищення.

Наразі правоохоронці клопочуть про обрання підозрюваним запобіжного заходу. За скоєне зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект відновлення одеського маєтку Гавсевича передано на погодження в ОВА - Кіпер

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В росії запровадили санкції проти 23 громадян Британії

     • 154868 переглядiв

    Збірна України бойкотуватиме Кубок Європи з боксу

     • 329508 переглядiв

    Окупанти посилюють мобілізаційні заходи на півдні України

     • 153603 переглядiв